Mesafeli Satış Sözleşmesi

Koşullar ve Mesafeli Satış Sözleşmesi

MADDE 1 – TARAFLAR

İşbu Sözleşme aşağıdaki taraflar arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde dijital ortamda imzalanmış ve onaylanmıştır.

Alıcı: Hizmet/ürün/eğitim alan kişi; (sözleşmede bundan sonra “ALICI” olarak anılacaktır)
Ad-Soyad: Başvuru formunda beyan edilen ad-soyad
Adres: Başvuru formunda beyan edilen adres

Satıcı: Mihre Çorap  (sözleşmede bundan sonra “SATICI” olarak anılacaktır)
Adres:Köşklü Çeşme Mah. 544 Sok. No:6 Kat:1 No:2 Kocaeli/Gebze

Telefon:0544 956 30 96

E-Posta:  info@mihrecorap.com

İş bu sözleşmeyi kabul etmekle ALICI, sözleşme konusu siparişi onayladığı takdirde sipariş konusu bedeli ve varsa kargo ücreti, vergi gibi belirtilen ek ücretleri ödeme yükümlülüğü altına gireceğini ve bu konuda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.

MADDE 2 – KONU

İşbu sözleşmenin konusu, tüketicinin satıcı internet sitesinden elektronik ortamda başvurusunu yaptığı ya da siparişini verdiği internet sitesinde nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen eğitim, ürün ya da hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 3 – ÜRÜN/HİZMET ÖZELLİKLERİ

Satışın gerçekleştiği satıcı internet sitesinde satın alınan ürün ya da hizmetin tüm özellikleri, koşulları ve şartları belirtilmiştir. Ürün ya da hizmetler birbirinden farklı özellik, koşul ve şartlar gösterebilir. Tüketici başvurduğu ya da satın aldığı ürün, hizmet ya da eğitimin ilgili tanıtım ve başvuru sayfasında yer alan özelliklerini, koşullarını ve şartlarını okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 4 – ÖDEME ŞEKİLLERİ

Tüketici, ödemeyi kredi kartı, banka kartı, havale ya da EFT yöntemlerinden biri ile gerçekleştirebilir. Ödeme yöntemi seçeneği satıcı sitesi üzerinde ödeme adımında tüketici tarafından seçilir. Tüketici, satıcı sitesinde ödeme adımında kredi kartı ile taksitli ödeme yapabilir. Taksit uygulayan banka / kart türleri, taksit sayısı ve vade farkı oranları ödeme adımında görüntülenmektedir. Kredi kartına taksitli ödemelerde, taksit sayısı ve tutara göre vade farkı oranı sipariş tutarına eklenir ve vade farkı tüketici tarafından ödenir. Sipariş sayfasında belirtilen bankalar kampanyalar düzenleyerek sizin seçtiğiniz taksit adedinin daha üstünde bir taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunulabilir. Bu tür kampanyalar bankaların inisiyatifindedir ve şirketimizin bilgisi dâhilinde olması durumunda sayfalarımızda kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir. Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetinize bankanız tarafından yansıtılacaktır. Banka taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planınızın oluşturulması bankanız inisiyatifindedir. Diğer yandan vadeli satışların sadece bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle, tüketici, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin Banka ve tüketici arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

MADDE 5 – ÖDEME GÜVENLİĞİ

Kredi kartı ödeme altyapısı Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) lisanslarına sahip güvenli Stripe tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca internet sitesi 256 bit şifreleme yaparak tüketicinin kredi kartı ya da banka kartı bilgilerini güvence altında almaktadır, bu durumu adres çubuğunda şifrelenmiş ikondan ya da https:// uzantısından teyit edilebilir. Tüketiciye ait kredi kartı bilgileri kesinlikle saklanmamaktadır ve kaydedilmemektedir.

MADDE 6 – KREDİ KARTI İLE İADE PROSEDÜRÜ

Sitedeki eğitim ve diğer ürünler dijital içerik hizmeti olduğu ve sanal (online) ürün olduğundan ve onaydan sonra tüketicinin kullanımına açık olması sebebiyle herhangi bir iptal ve iade işlemi yapılmaz. Sözleşmeye konu hizmet online ya da dijital içerik olduğu için, tüketici satın alım işlemini gerçekleştirdiği andan itibaren hizmetten faydalanma hakkına sahiptir. Kredi kartı ile ya da Stripe ile ödeme yöntemi ile yapıldığında, sitedeki eğitim ya da ürünler tüketicinin kullanıma otomatik ve anlık olarak açılır. Kredi kartı ile ödeme yapıldığında, sitedeki eğitim ya da ürünlerle ilgili içeriklerin, tüketicinin bilgisayarından, telefonundan ya da diğer cihazlarından izlemesine, okumasına, saklamasına ve indirmesine imkan tanınır. Tüketici, dijital içerik ve sanal ürün hizmeti satın aldığından dolayı her ne sebepten ötürü olursa olsun herhangi bir iptal ve iade işlemi uygulanmaz. Ayrıca her bir ürün, hizmet ya da eğitimin başvuru ve tanıtım sayfasında ek açıklama kısmında “Ücret iadesi yapılamadığından, başvuru yapmadan önce bilgileri dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.” ibaresi yazılmaktadır. Tüketici, sözleşmedeki kredi kartı ile iade prosedürünü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 7 – HAVALE / EFT ÖDEME SEÇENEKLERİNDE İADE PROSEDÜRÜ

Havale ve EFT işlem adımlarından biri ile ödeme işlemi gerçekleşti ise sitedeki eğitim ve diğer ürünler dijital içerik hizmeti olduğu ve sanal (online) ürün olduğundan ve onaydan sonra tüketicinin kullanımına açık olması sebebiyle herhangi bir iptal ve iade işlemi yapılmaz. Sözleşmeye konu hizmet online ya da dijital içerik olduğu için, tüketici satın alım işlemini ve ödeme işlemini gerçekleştirdiği andan itibaren hizmetten faydalanma hakkına sahiptir. Ödeme işlemi ve ödeme onayından sonra sitedeki eğitim ya da ürünler tüketicinin kullanıma otomatik olarak açılır. Aktivasyon yapıldığında, sitedeki eğitim ya da ürünlerle ilgili içeriklerin, tüketicinin bilgisayarından, telefonundan ya da diğer cihazlarından izlemesine, okumasına, saklamasına ve indirmesine imkan tanınır. Tüketici, dijital içerik ve sanal ürün hizmeti satın aldığından dolayı her ne sebepten ötürü olursa olsun herhangi bir iptal ve iade işlemi uygulanmaz. Ayrıca her bir ürün, hizmet ya da eğitimin başvuru ve tanıtım sayfasında ek açıklama kısmında “Ücret iadesi yapılamadığından, başvuru yapmadan önce bilgileri dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.” ibaresi yazılmaktadır. Tüketici, sözleşmedeki havale / EFT ödeme iade prosedürünü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 8 – HİZMET SÜRESİ VE EK SÜRE

Sözleşmeye konu hizmet dijital içeriktir, içeriklere ve sisteme erişim süresi toplam 30 gündür. Bu süre içerisinde tüketici sisteme ve dijital içeriklere erişebilir ve sınava girebilir. Bu sürenin sonunda tüketici sisteme ve dijital içeriklere erişemez, ayrıca sınava giremez, tüm hakları sona erer. Azami süre ile ilgili bilgilendirme ürün ya da hizmetin tanıtım ve satış sayfasında yazmaktadır. Azami süresi dolan katılımcı satıcıya müracaat etmesi ve gerekli ek süre hizmet bedelini (eğitim başı 100 TL) havale/EFT ile göndermesi halinde 30 gün daha ek süre verilir. Bu ek süre içerisinde tüketicinin önceki hakları ekstra 30 gün boyunca devam eder. Ek süre hizmeti sadece ilk 30 günün ardından ve bir defa verilir. Eğitim süresi tamamlanan tüketici pdf kitap, video ders ve sınav gibi hiç bir dijital içeriğe erişemez ve bu konuda hak iddia edemez. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 9 – BİLGİLENDİRME PROSEDÜRÜ

Tüketicinin, ürün ya da hizmet ile ilgili kredi kartı/stripe ile ödeme seçeneği seçmesi durumunda eğitim/hizmet süreci otomatik başlar ve 30 gün süre ile devam eder. Havale/EFT ile ödeme seçeneği seçmesi durumunda eğitim/hizmet süreci ödeme onayından sonra hemen başlar ve 30 gün süre ile devam eder. Tüketicinin satın alma işleminden başlamak suretiyle 30 gün sonuna kadar eğitimini tamamlaması, sınava girmesi ve eğitim tamamlama formunu gönderme sorumluluğu vardır. Her iki ödeme türünde de 30 günün sonunda süreç sora erer. Satıcının, bu süre içerisinde eğitim başlangıç tarihi, eğitim bitiş tarihi, sınav tarihi, eğitim tamamlama formu gönderim tarihi ve genel bilgilendirme ile ilgili tüketiciye e-mail gönderme, SMS mesajı gönderme, WhatsApp mesajı gönderme, telefon etme ve kargo/posta gönderimi zorunluluğu yoktur. Tüketici, satın aldığı ürün ya da hizmetin tanıtım ve satış sayfasındaki ilgili tarihler ve süreçler ile ilgili bilgilendirme yazılarını okuduğu kabul etmiş sayılır. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 10 – EĞİTİM PROSEDÜRÜ

Satın alınan eğitim, hizmet ya da ürünün tanıtım ve satış sayfasında eğitim adı, eğitimin dili, sınav sayısı, sertifika türü, içerik sayısı, eğitim süresi, eğitim ücreti, eğitim içeriği, ders saati, sertifikanın hangi kurum tarafından verileceği, sınav hakkı, prosedürler, şartlar ve koşullar yer almaktadır. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemi ile asenkron şeklinde verilmektedir. Eğitim içeriklerinin tamamı daha önceden sisteme yüklenmiştir. Eğitimlere, internete bağlı herhangi bir cep telefonu, tablet, bilgisayar, laptop ve Smart TV’den katılmak mümkündür. Eğitim süresi 1 ay (30 gün) dır. Bir ay içinde katılımcı dilediği gün ve saatlerde eğitimini alabilir, sınavına girebilir ve eğitim tamamlama formunu gönderebilir.

MADDE 11 – EĞİTİM SAATİ

Eğitim saati; uzaktan eğitim yöntemine göre belirlenir ve örgün eğitimden farklıdır. Eğitim tanıtım ve başvuru sayfasında belirtilen eğitim saati uzaktan eğitim saatidir. Uzaktan eğitim saati; video derslerin süresi, pdf ders notlarının süresi, tüketicinin azami çalışma süresi ve sınav süresini kapsamaktadır. Tüketici, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 12 – SINAV VE EĞİTİM TAMAMLAMA PROSEDÜRÜ

Katılımcının, eğitim sonunda başarı sertifikası anlamına gelen eğitim sertifikası hak edebilmesi için eğitim süresi içerisinde sınava girmesi gerekmektedir. Sınavın nasıl uygulanacağı ile ilgili bildiler eğitim tanıtım ve satış sayfasında yer almaktadır. Sınav genellikle internet ortamında online test şeklinde yapılmaktadır. Sınava eğitim süresi içerisinde yani ilk 30 gün içinde girilmesi gerekmektedir. Sınava eğitim süresi içerisinde yani ilk 30 gün içinde girmeyen tüketicinin süresi dolduğu için hiç bir hak iddia edemez. Sınavda eğitime göre 10 ya da 20 test sorusu sorulur ve 30 dakika süre verilir. Puanlama % üzerinden verilir. %100 üzerinden en az %50 puan veya üzerinde bir puan alınması gerekmektedir. Yeterli puan alınamaması durumunda toplamda 3 defa sınava giriş hakkı vardır. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez. Sınavdan en az %50 puan alan katılımcı “Eğitim Tamamlama Formu” nu göndermesi gerekir. “Eğitim Tamamlama Formu” nu eğitim süresi içerisinde yani ilk 30 gün içinde sistem üzerinden gönderilmesi gerekmektedir. “Eğitim Tamamlama Formu” nu eğitim süresi içerisinde yani ilk 30 gün içinde sistem üzerinden göndermeyen tüketicinin süresi dolduğu için hiç bir hak iddia edemez. Azami süresi dolan katılımcı satıcıya müracaat etmesi ve gerekli ek süre hizmet bedelini (eğitim başı 100 TL) havale/EFT ile göndermesi halinde 30 gün daha ek süre verilir. Bu ek süre içerisinde tüketicinin önceki hakları ekstra 30 gün boyunca devam eder. Ek süre hizmeti sadece ilk 30 günün ardından ve bir defa verilir. Ek hizmet süresi alan katılımcıya yeni bir 30 gün ek süre tanınır ve bu süre içinde sınavına girebilir. Eğitim süresi tamamlanan tüketici pdf kitap, video ders ve sınav gibi hiç bir dijital içeriğe erişemez ve bu konuda hak iddia edemez. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 13 – SERTİFİKA PROSEDÜRÜ

Tüketicinin sertifika hak edebilmesi için eğitim süresi içerisinde yani ilk 30 gün içinde eğitimi tamamlaması, sınava girmesi ve eğitim tamamlama formunu göndermesi olmak üzere üç aşamayı tamamlaması gerekmektedir. Tüm bu aşamaların en geç 30 gün içinde sonlanması gerekmektedir. Aşamaları 30 gün içinde tamamlamayan tüketicinin sertifikası hazırlanmaz ve süre dolduğu için hiç bir hak iddia edemez. Eğitimi tamamlayan, sınavdan başarılı olan ve eğitim tamamlama formunu gönderen tüketicinin sertifikasyon ve mezuniyet süreci başlar. Eğitim tamamlama formunu gönderen tüketicinin barkodlu ve dijital imzalı sertifikası en geç 10 iş gününde hazırlanır ve e-devlet sistemine işlenir. Tüketici TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresinde bulunan e-devlet sistemine girerek sertifikasını doğrulayabilir, sorgulayabilir, bilgisayarına indirebilir ve çıktı alabilir. Satıcı, başvuru öncesi ya da sonrası sertifika veren kurumu / üniversiteyi değiştirme hakkını saklı tutar. Onay veren üniversitenin sertifikası e-devlet sistemine muhakkak işlenir. Ayrıca kargo ile sertifika gönderimi yoktur ve yapılmamaktadır. Tüketici e-devlet sisteminden sertifikasına erişebildiğinden dolayı ayrıca basılı sertifikasını satıcıdan posta/kargo ile gönderim konusunda bir hak iddia edemez. Tüketici e-devlet sisteminden sertifikasına erişebildiğinden dolayı aynı şekilde dijital sertifikasını da satıcıdan e-mail ile gönderme, SMS mesajı ile gönderme, WhatsApp ile gönderme ve kargo/posta ile gönderme konularında talepte bulunamaz. Sertifikaların e-devlet onaylı verildiği eğitimlerin tanıtım ve satış sayfasında belirtilmektedir. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 14 – ÜRÜN YA DA HİZMET DEĞİŞİMİ VE DEVRİ

Tüketici, ürün ya da hizmetlerin dijital içerik olduğunu kabul eder. Sitedeki eğitim ve diğer ürünler dijital içerik hizmeti olduğu ve sanal (online) ürün olduğundan ve onaydan sonra tüketicinin kullanımına açık olması sebebiyle herhangi bir değişim ve devir işlemi yapılmaz. Sözleşmeye konu hizmet online ya da dijital içerik olduğu için, tüketici satın alım işlemini ve ödeme işlemini gerçekleştirdiği andan itibaren hizmetten faydalanma hakkına sahiptir. Ödeme işlemi ve ödeme onayından sonra sitedeki eğitim ya da ürünler tüketicinin kullanıma otomatik olarak açılır. Aktivasyon yapıldığında, sitedeki eğitim ya da ürünlerle ilgili içeriklerin, tüketicinin bilgisayarından, telefonundan ya da diğer cihazlarından izlemesine, okumasına, saklamasına ve indirmesine imkan tanınır. Tüketici, dijital içerik ve sanal ürün hizmeti satın aldığından dolayı her ne sebepten ötürü olursa olsun herhangi bir değişim ve başka birine devir işlemi uygulanmaz.

MADDE 15 – KAYIP SERTİFİKA PROSEDÜRÜ

Satıcı aracılığı ile sertifika almış tüketiciler, sertifikalarını kaybetmeleri halinde yeniden sertifika basım talebini sertifika verilen kuruma iletir ve müracaat eder. Başka bir ifade ile sertifikasını kaybeden katılımcı, sertifikasının yeniden basılması konusundaki müracaatını sertifika aldığı kuruma ya da üniversitenin ilgili merkezine yapar. Kayıp sertifika müracaatı yapılacak kurum ya da üniversitenin ilgili merkezi tüketiciden yeniden basım ücreti ile çeşitli evraklar (dilekçe, gazete kayıp ilanı) isteyebilir. Satıcının yeniden sertifika basımı konusunda bir yetkisi ve sorumluluğu yoktur. Satıcı, sertifika veren kurum arasında imzalanan protokol kapsamında aracılık hizmeti sağlar. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 16 – FATURA

Satıcı, tüketici adına fatura düzenlemekle yükümlüdür. Satıcı, e-arşiv uygulaması kullanmaktadır. Bu kapsamda satıcı tarafından düzenlenen faturaların basılabilir görüntüsü e-posta ile tüketiciye gönderilir. Vergi Usul Kanunun 397. maddesi gereğince e-posta ile gönderilen faturaların mali değeri ve geçerliliği bulunmakta olup, ayrıca kağıt fatura gönderilmesine gerek bulunmamaktadır. Satıcı e-arşiv mükellefi olduğu için tüketicinin başvuru ve satış formunda belirttiği bilgiler doğrultusunda e-fatura düzenler ve tüketicinin bu formda belirtiği e-posta adresine e-posta ile gönderir. Ayrıca normal posta ve kargo ile basılı bir fatura göndermez. Tüketicinin fatura için verdiği bilgiler ve e-posta adresinin doğruluğu konusunda tüketici sorumludur. Tüketici bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 17 – GENEL HÜKÜMLER

17.1- Tüketici, satıcı internet sitesinde sözleşme konusu ürün ya da hizmete ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
17.2- Ürün ya da hizmet sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürün ya da hizmetin teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk satıcı’ya aittir.
17.3- Satıcı, sözleşme konusu ürün, hizmet ya da içeriğin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun teslim edilmesinden sorumludur.
17.4- Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin bedelinin tüketici’nin tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
17.5- Ürünün tesliminden sonra tüketici’ya ait kredi kartının tüketici’nin kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini satıcı’ya ödememesi halinde,tüketici’nin kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün satıcı’ya gönderilmesi zorunludur. Tüketici, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 18 – UYUŞMAZLIK VE YETKİLİ MAHKEME

İşbu sözleşme ile ilgili çıkacak ihtilaflarda; Türk Mahkemeleri yetkili olup; uygulanacak hukuk Türk Hukuku’dur. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerli olmak üzere her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar olan ihtilaflar için tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgahının bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemeleri Yetkili olacaktır. Tüketici, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 19 – BİLDİRİMLER ve DELİL SÖZLEŞMESİ

İşbu Sözleşme tahtında Taraflar arasında yapılacak her türlü yazışma, mevzuatta sayılan zorunlu haller dışında, e-mail aracılığıyla yapılacaktır. Alıcı, işbu Sözleşme’den doğabilecek ihtilaflarda Satıcı’nın resmi defter ve ticari kayıtlarıyla, kendi veritabanında, sunucularında tuttuğu elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Sipariş, ürün ya da hizmetin gerçekleşmesi durumunda tüketici işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır. tüketici, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul ve taahhüt eder.
SATICI : Mihre Çorap
ALICI(“TÜKETİCİ”) : www.mihrecorap.com’da satın alma yapan kişi
Tarih: Satın Alma Yapılan Tarih

Shopping Cart0

Sepet